Δεν ξέρετε ποια από τις ευρωπαϊκές γλώσσες να μάθετε;
Ιούνιος 13, 2024

Στο Speak σας προσφέρουμε επιλογές από Ιταλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Αγγλικά και πολλές άλλες! Δείτε ποια γλώσσα σας ταιριάζει!

Γλώσσα

Χαρακτηριστικά

Πλεονεκτήματα

Αριθμός Ομιλητών Παγκοσμίως

Αγγλικά Παγκόσμια γλώσσα της επικοινωνίας Βασική για επιχειρήσεις, ταξίδια, σπουδές Περίπου 1.5 δισεκατομμύρια
Γαλλικά Γλώσσα της μόδας, της διπλωματίας Χρήση σε διεθνείς οργανισμούς, πολιτιστικά οφέλη Περίπου 300 εκατομμύρια
Γερμανικά Γλώσσα της τεχνολογίας και της επιστήμης Επαγγελματικές ευκαιρίες στη Γερμανία και την ΕΕ Περίπου 130 εκατομμύρια
Ισπανικά Δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα παγκοσμίως Ευκαιρίες στη Λατινική Αμερική, ΗΠΑ, Ισπανία Περίπου 460 εκατομμύρια
Ιταλικά Λατινογεννής γλώσσα, γλώσσα της τέχνης και του design Πρόσβαση σε πολιτισμό, μόδα, γαστρονομία Περίπου 67 εκατομμύρια
Νορβηγικά Σκανδιναβική γλώσσα, λιτή και ακριβής Επαγγελματικές ευκαιρίες στις σκανδιναβικές χώρες Περίπου 5 εκατομμύρια
Πορτογαλικά Ευρωπαϊκή και λατινοαμερικανική γλώσσα Ευκαιρίες στη Βραζιλία, Πορτογαλία, Αφρική Περίπου 220 εκατομμύρια
Σουηδικά Σκανδιναβική γλώσσα, ισχυρή κοινωνική ευθύνη Επαγγελματικές ευκαιρίες στις σκανδιναβικές χώρες Περίπου 10 εκατομμύρια
European

 Πιο Αναλυτικά

  • Αγγλικά 

Ακούμε το ‘’Μάθε Αγγλικά να σου ανοίγουν πόρτες!’’ από τότε που αρχίσαμε το σχολείο. Ακόμα και εάν έχουμε βαρεθεί να το ακούμε, η αλήθεια είναι ότι στην σημερινή κοινωνία δεν υπάρχει μεγαλύτερη διευκόλυνση από το να μιλάς Αγγλικά. Μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξεις αυτές τις πόρτες, ξεκινώντας με αυτήν του Speak, μαθαίνοντας την παγκόσμια γλώσσα της επικοινωνίας; 

FUN FACT: Η λέξη "queue" (ουρά/σειρά) έχει τέσσερα σιωπηλά γράμματα. Μπορείς να αφαιρέσεις τα τέσσερα τελευταία γράμματα και να την προφέρεις με τον ίδιο τρόπο. Q!

  • Γαλλικά

‘’Γαλλικά και πιάνο’’.. Μάλιστα.. Αλλά γιατί όχι Γαλλικά και ντράμς; Η γλώσσα της διπλωματίας και της γαστρονομίας δεν έχει περιορισμούς στην έκφραση! Όποτε πάει με όλα. Ώς η δεύτερη παγκόσμια γλώσσα, οι προοπτικές εξελίξεις που σου προσφέρει είναι χιλιάδες, όπως και τα υπέροχα αφράτα κρουασανάκια που θα παραγγέλνεις με άνεση στα γαλλικά.

FUN FACT: Το ‘’Je t’aime’’ στα γαλλικά σημαίνει ‘’Σ’αγαπώ’’. Στα Αλβανικά το Jeta ime, σημαίνει ‘’Ζωή μου’’. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια! 

  • Γερμανικά

Τι το καλύτερο από το να διαβάζεις ένα βιβλίο στην γλώσσα του συγγραφέα; Αν σου αρέσει ο σκοτεινή λογοτεχνία και η επιστήμη της Ψυχολογίας τότε τα Γερμανικά είναι σίγουρα η γλώσσα σου! Στο Speak μπορείς να διδαχθείς από το Α1 εώς και Β1 σε μόλις 8 μήνες!

FUN FACT: Ημεγαλύτερη λέξη στη γλώσσα είναι "Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft’’, που μεταφράζεται σε "Ένωση για υφιστάμενους υπαλλήλους της διεύθυνσης κεντρικών γραφείων των ηλεκτρικών υπηρεσιών του ατμόπλοιου του Δούναβη". Φανταστείτε μόνο να σας ζητήσουν να το συλλαβίσετε! 

  • Ισπανικά

Όλοι μας έστω και μια φορά έχουμε φανταστεί να πίνουμε ένα mojito στην Ibiza.. και πόσο μάλλον τώρα! Στο Speak μπορείς να μάθεις την γλώσσα του πάθους και της αλεγρίας και να βλέπεις επιτέλους το La Casa de Papel χωρίς να βάζεις υπότιτλους! 

FUN FACT: Ένα αστείο γεγονός για τα ισπανικά είναι ότι η λέξη "esposas" σημαίνει και "σύζυγοι" και "χειροπέδες". Έτσι, αν κάποιος πει ότι έχει "esposas", θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιες αστειες παρεξηγήσεις!

  • Ιταλικά

Pizza e pasta amore mio! Τα Ιταλικά όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η γλώσσα της μόδας και προφανώς ασύγκριτης τέχνης, στρατηγικής και αρχαίας ιστορίας! Ως μια από τις πιο εύκολες γλώσσες γραμματικά, μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις να εύχεσαι στα Ιταλικά μπροστά από το Fontana di Trevi; Στο Speak θα σε βοηθήσουμε να πραγματοποιήσεις την ευχή σου!

FUN FACT: Η ιταλική λέξη ’’mafia’’ πιστεύεται ότι έχει σικελιάνικη προέλευση, που πιθανώς προέρχεται από την αραβική λέξη ‘’mahyas’’ που σημαίνει ‘’επιθετική καυχησιολογία’’. Κοινός, πάμε για ‘’ψώνια’’ στο Μιλάνο;;

  • Νορβηγικά

Μύθοι, θρύλοι και άλλα μαγικά πλάσματα συνδέονται άμεσα με την Νορβηγική folklore κουλτούρα. Εάν λοιπόν είσαι fan της σκανδιναβικής κουλτούρας, μην ψάχνεις αλλού! Στο Speak, θα γνωρίσουμε μαζί αυτήν πολύπλοκη μυθολογία και που ξέρει, ίσως μάθουμε όλοι το ‘’beef’’ μεταξύ Νορβηγίας και Σουηδίας.. *sips coffee* 

FUN FACT: Οι Νορβηγοί κατατάσσονται στους κορυφαίους καταναλωτές καφέ κατά πρωτεύουσα παγκοσμίως, με ισχυρή παράδοση να απολαμβάνουν πολλά φλιτζάνια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  • Πορτογαλικά

Για τους φιλάθλους αλλά και για τους λάτρεις των φανταζμαγορικών εορτών δρόμου, τα Πορτογαλικά είναι η ιδανική γλώσσα να μάθει κανείς! Με βασικές ομοιότητες στα Ισπανικά, είναι μια ζεστή γλώσσα η οποία μας ταξιδεύει στην όμορφη Λισαβόνα και στα πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα… Βέβαια… σαν την Χαλκιδική δεν έχει! 

FUN FACT: Ένα αξιοσημείωτο γεγονός για την πορτογαλική κουλτούρα είναι η αγάπη τους για τα "petiscos", τα οποία είναι πορτογαλικά τάπας ή μικρά πιάτα που σερβίρονται σε μπαρ και εστιατόρια. Bom apetite!

  • Σουηδικά

Τα σουηδικά είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο εύκολες και μελωδικές γλώσσες που μπορείς να μάθεις! Επίσης είναι και μια από τις ευκαιρίες σου να δοκιμάσεις τα περήφημα σουηδικά κεφτεδάκια και να κάνεις την σύγκριση: σουηδικά κεφτεδάκια ή κεφτεδάκια ελληνίδας μαμάς; Στο Speak, τι να ψηφίζουμε άραγε;

FUN FACT: Σε μερικές από τις πιο βόρειες πόλεις της Σουηδίας, το ‘’ναι’’ το λένε με τον ήχο που κάνει το καλαμάκι όταν πίνεις φραπέ. Σχιούπ!


γράφει η Κωνσταντίνα Μάρκο
Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρερει